top of page

Το Crowdfunding της Κόρης της Σελήνης

Θέλω να συμμετάσχω ! Κάνω κλικ εδώ !

Το πρότζεκτ

 

La Fille de la lune, H Kόρη της Σελήνης, με συνάντησε τυχαία, ένα πρωινό. Οπότε της έγραψα ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι άνεμου και πέτρας...

Σε αυτό το καινούργιο άλμπουμ, που είναι το πρώτο μου ως στιχουργό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια, σας παρουσιάζω 12 πρωτότυπες συνθέσεις, γραμμένες ανάλογα με την έμπνευση και την επιθυμία, που μιλάνε για τα μικρά ασήμαντα που τόσο με συγκινούν: μια αθηναϊκή βραδιά, το γέλιο των κυμάτων, μια φανταστική χώρα, και δεν ξεχνώ βεβαίως, την κόρη της Σελήνης ... Προβάλλω επίσης τις δύο χώρες καταγωγής μου, την Γαλλία και την Ελλάδα. Την Ελλάδα μέσα από τα τοπία της και τους μουσικούς χρωματισμούς της καθώς και από την επιλογή της ενορχήστρωσης και την παρουσία παραδοσιακών οργάνων. Την Γαλλία, μέσα από τη γλώσσα, καθώς όλοι οι στίχοι γράφτηκαν στα γαλλικά, αλλά κυρίως, θα έλεγα, λόγω της μόνιμης αναφοράς στο γαλλικό τραγούδι, είδος που με τρέφει από τα παιδικά μου χρόνια. 

 

Με συνοδεύουν σ’ αυτή την τρελή περιπέτεια ο Thomas Benoit στον οποίο εμπιστεύτηκα την καλλιτεχνική διεύθυνση του δίσκου. Κοντραμπασίστας και βαθύς γνώστης της γαλλικής μουσικής σκηνής. Συμμετέχουν επίσης δύο από πολύ καιρό συνένοχοί μου: ο Ορέστης Καλαμπαλίκης, στην κιθάρα, σε κάθε είδους έγχορδα και στη σύνθεση, ο Stéphane Tsapis στο πιάνο και στην σύνθεση. Η χαρούμενη ομάδα συμπληρώνεται με τον Arnaud Biscay στα κρουστά. Κι άλλοι καλεσμένοι έκπληξη θα παίξουν ειδικά σε κάποια κομμάτια. Σταματάω εδώ...

H ηχογράφηση θα γίνει στα μέσα Ιουνίου στη Boîte à Meuh, ένα στούντιο που βρίσκεται μέσα στη φύση ώστε να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στη δουλειά απομονωμένοι για καμιά δεκαριά μέρες και να θαυμάσουμε τις αγελάδες μετά από όλους αυτούς τους μήνες σε lockdown. Το μιξάζ θα γίνει από τον Johan Guidou στο στούντιο La Dourdanie.

To project φέρεται από το Coolabel, label που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ευρωπαίων μουσικών της σκηνής jazz και της Mεσογειακής μουσικής.

 

Πώς ξεκίνησε το project;

 

Μετά από δύο άλμπουμ διασκευών, Sous le ciel de Paris  και  Songs for a Blue Cloud, και τα δύο στο ελληνικό label Μικρή Άρκτος, αισθάνθηκα πως είχε έρθει η ώρα να πραγματοποιήσω μια ιδιαίτερη επιθυμία μου, να γράψω δικά μου τραγούδια. Η συνάντησή μου με τον Ignatus, δεξιοτέχνη στιχουργό, εδώ και δυο χρόνια ήταν καθοριστική όπως και η παραγγελία της Sophie Fischer του Comptoir à Fontenay-sous-bois για μια συναυλία με πρωτότυπα τραγούδια. Έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα τραγούδια της Fille de la Lune. 

H συνεργασία με τον Thomas Benoit ήταν καταλυτική γιατί με ενθάρρυνε να προχωρήσω τη δημιουργία πολύ πιο μακριά και έτσι καινούριες μελωδίες προστέθηκαν στις συνθέσεις του Stéphane και του Ορέστη.

 

Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα ποσά που θα συλλεχθούν;

 

Το crowdfunding είναι στο εξής ένα απαραίτητο μέσο χρηματοδότησης ενός μέρους του συνολικού κόστους ενός άλμπουμ, πέρα από την προσωπική συμμετοχή και τις επιχορηγήσεις οι όποιες καλύπτουν τις αμοιβές των μουσικών, την ενοικίαση του στούντιο ηχογράφησης, το mix και το mastering, αλλά δεν αρκούν για τα υπόλοιπα. Η επιτυχία αυτού του crowdfunding είναι επομένως ζωτική για την επιτυχία του project! Είναι ένας τρόπος προ-αγοράς του άλμπουμ που μας επιτρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε την παραγωγή του κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Και για να σας ευχαριστήσουμε για την γενναιοδωρία σας διαθέτουμε πολλά ανταλλάγματα! Μπορούν επίσης να είναι ένα ωραίο δώρο για τους δικούς σας.

 

Τα ποσά θα διατεθούν στη χρηματοδότηση :

- μιας υπεύθυνης τύπου

- μιας γραφίστας/creative worker για την οπτική δημιουργία 

- εκτύπωση του άλμπουμ,  δικαιώματα 

- δημιουργία clip

- αγορά διαφημιστικού χώρου 

 

Η ομάδα μας

 

Οι μουσικοί

Κυβέλη Καστοριάδη: τραγούδι, στίχους, σύνθεση

Στέφανος Τσαπής: πλήκτρα, σύνθεση, ενορχήστρωση

Ορέστης Καλαμπαλίκης: κιθάρα, μαντολίνο, σύνθεση

Thomas Benoit: μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, ενορχήστρωση, καλλιτεχνική διεύθυνση

Arnaud Biscay: ντράμς και κρουστά

Και καλεσμένοι έκπληξη !!!

 

Ο ήχος

Ο δίσκος θα ηχογραφηθεί από τον Fred Mateu στο στούντιο La Boîte à Meuh (Sarthe). O Johan Guidou θα αναλάβει το μίξ στο στούντιο La Dourdanie.

 

Το label

Το label Le Coolectif θα αναλάβει την παραγωγή του δίσκου υπό την αιγίδα της διευθύντριας παραγωγής του, της Julie-Anna Dallay-Schwartzenberg. Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής και σε φυσική μορφή στο Bandcamp.

 

Τα δώρα

 

Από 5€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ.

Από 10€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + τον δίσκο σε ψηφιακή μορφή

Από 20€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + το CD με αφιέρωση

Από 50€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + το CD με αφιέρωση + ένα εισιτήριο συναυλίας

Από 75€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + το CD με αφιέρωση + ένα εισιτήριο συναυλίας + εκτύπωση μια ακουαρέλας μου με θέμα ένα τραγούδι του δίσκου

Από 100€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + το CD με αφιέρωση + δυο εισιτήρια συναυλίας + εκτύπωση μια ακουαρέλας μου με θέμα ένα τραγούδι του δίσκου + ένα μάθημα τραγουδιού διάρκειας 1.30 ώρα

Από 250€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + το CD με αφιέρωση + δυο εισιτήρια συναυλίας + εκτύπωση μια ακουαρέλας μου με θέμα ένα τραγούδι του δίσκου + τρια μαθήματα τραγουδιού διάρκειας 1.30 ώρα + το όνομά σας στο βιβλιαράκι του δίσκου

Από 600€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + 2 CD με αφιέρωση + δυο εισιτήρια συναυλίας + εκτύπωση μια ακουαρέλας μου με θέμα ένα τραγούδι του δίσκου + το όνομά σας στο βιβλιαράκι του δίσκου + μια ιδιωτική συναυλία στο σπίτι σας με τον Ορέστη Καλαμπαλίκη ή τον Στέφανο Τσαπή (Παρίσι και προάστεια. Για την Ελλάδα, γράψτε μου ένα μαιλ)

 

Από 2000€

Ένα τεράστιο ευχαριστώ + το όνομά σας στην καλλιτεχνική μου σελίδα στο ΦΒ + 2 CD με αφιέρωση + δυο εισιτήρια συναυλίας +εκτύπωση μια ακουαρέλας μου με θέμα ένα τραγούδι του δίσκου + τρια μαθήματα τραγουδιού διάρκειας 1.30 ώρα + το όνομά σας στο βιβλιαράκι του δίσκου +μια ιδιωτική συναυλία με όλο το γκρουπ (Παρίσι και προάστεια. Για την Ελλάδα, γράψτε μου ένα μαιλ)

Κάνω κλικ εδώ κάτω:

bottom of page